U bent belandt bij het eerste object uit de serie "image". U kan het volgende object uit deze serie bekijken door op "volgende" of "verder" te klikken

BREAKING NEWS
Druk op verder voor meer!
Aanslag op Belgacom Tower in Brussel!

Brussel - Een onbekende man met baard, waarschijnlijk afkomstig uit het Midden-Oosten, heeft vanmorgen een zelfmoordaanslag willen plegen op het
Belgacom-kantorencomplex in het centrum van de hoofdstad. Ooggetuigen meldden, nog duidelijk zwaar onder de indruk, hoe de man, luid roepend: "dood aan Belgacom, lang leve Telenet", met zijn fiets frontaal tegen de gevel van het ebouw kwakte. Gelukkig vielen er geen slachtoffers te betreuren. Ook de man zelf overleefde de aanslag, maar werd al gillend en met een waanzinnige blik in zijn ogen weggevoerd door toegesnelde hulpverleners.

De federale politie zei dat de man onvoldoende snelheid had kunnen ontwikkelen om grote schade te veroorzaken en er zou nooit gevaar geweest zijn voor de volksgezondheid. Desondanks werd een tijdlang fase I van het rampenplan afgekondigd.

Voormalig commissaris van Schaarbeek en nu notoir Vlaams Blokker Johan Demol: "hij was duidelijk te lui, de schade bedraagt maximaal drie euro." (een slordige 120 frank)

De Brusselse burgemeester Freddy Tielemans verklaarde voor de VTM-camera's: "De Belgacom Tower is een kwalijke zaak, als ik mijn zin had gekregen dan had Belgacom op de Heizel gebouwd, er is plaats genoeg en je kan er zelfs met een fiets voldoende snelheid ontwikkelen".

De CD&V, de Toekomstgroep rond Bert Anciaux en Patrick Vankrunkelsven en de NCD rond Johan Vanhecke eisen de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie. Het Vlaams Blok wil nog een stap verder gaan en wil graag weten om wat voor type fiets het ging, of het geen gestolen exemplaar was en of er in de toekomst geen fietsen ter beschikking kunnen gesteld worden van eigenmoordterroristen.

Justitieminister Marc Verwilghen van de VLD heeft vrijwel onmiddellijk na de aanslag zijn ontslag aangeboden aan premier Verhofstadt. Die heeft zijn vertrek intussen aanvaard, maar zei wel dat de sortie van Verwilghen volledig los staat van de aanslag.

Minister van buitenlandse zaken Louis Michel, die zich ter plaatste begaf, stelde zich later op de dag de vraag of het gevonden poeder geen miltvuurbacterie (antrax) bevatte, maar dat bleek na analyse afgeschraapte cement te zijn. Bij Michel werd ook poeder gevonden, maar dankzij de parlementaire onschendbaarheid, werd daar geen informatie over vrijgegeven. Bronnen bij het weekblad BLIK spreken van 'slechts' een kleine hoeveelheid cocaïne.